Nou

Chilot push-up vs. sutien push-up

Mi-amintesc si-acum cu cata fervoare mi-am cumparat primul sutien cu push-up. Era roz bombon, scump, semnat I.D. Sarrierri si numai bun de pacalit barbatii. Inclusiv pe tata care, habar n-avand ca asa-ceva exista, o tot intreba pe mama daca nu cumva sunt insarcinata de mi-au crescut asa, dintr-odata, sanii. Aveam 17, eram in plina crestere, deci totul era posibil. Se-ntampla in anul 2000, asadar nu cu foarte mult timp in urma. Realizati de ce succes nebun intr-un timp foarte scurt s-a bucurat acest obiect de lenjerie, desemnat de curand cea mai mare inventie din istoria modei? Vorbim despre el ca si cum ar exista de sute de ani, si totusi…

Abia in anul 1964 canadianul Louise Poirier a revolutionat lumea modei cu creatia sa, primul Wonderbra, sutienul cu push-up care elimina benzile si curelele chinuitoare cu care femeile se legau pentru a da impresia unui bust impresionant. Intr-o perioada in care sutienele erau mai degraba arse decat purtate, Wonderbra a devenit extrem de popular. Nu era doar functional, ci si foarte sexy. Nu era promovat doar ca un simplu obiect vestimentar, ci ca un articol ce le dadea mai multa incredere femeilor. Si asta a si facut, nu? Si face-n continuare. Chiar daca in primii ani de la aparitie, femeilor le era jena sa spuna ca il poarta. Se sfiau, se rusinau, se fastaceau, mai minteau ca n-au, dar numai nu-l dadeau jos.

In 1994, dupa ce mai multe firme au incercat sa detroneze inventia lui Louise Poirier, aceeasi firma, Wonderbra, a revenit in forta cu un model nou, spectaculos de sutien cu push-up. Revenirea a fost cu atat mai memorabila cu cat piesa de lenjerie a fost promovata de Eva Herzigova care apare in reclama cu celebra replica „Hello Boys”, ce facea furori la timpul sau.

Suntem mandri ca ne putem lauda cu o inventie similara, “Chilotul cu fese push-up Lou Lou” si speram intr-un succes similar. Desi la ora actuala, nu exista femeie care sa nu aiba in garderoba cel putin un sutien cu push-up si nu mai considera nimeni o rusine sa porti un astfel de obiect vestimentar, cand vine vorba de chilotul cu fese push-up, doamnele inca se sfiesc, se jeneaza, se fastacesc. De ce oare? De ce ar fi mai deplasat/penibil/inadecvat/rusinos sa porti un chilot cu fese push-up decat un sutien cu push-up?!

Sutienul push-up a fost proiectat sa ridice sanii si sa-i apropie, in felul acesta marind si infrumusetand decolteul. Chilotul cu fese push-up a fost proiectat ca sa aduca un plus de volum in zona posteriorului si sa creeze un efect de ridicare, deci ca sa-l mareasca si sa-l infrumuseteze. Ce se-ntampla cand dai chilotul jos? Exact ce se intampla si cand dai sutienul jos: te intorci la realitatea netrucata. Dar cine zice ca n-avem (ne)voie sa trucam realitatea? Practic, o facem in fiecare zi, de la rimelul pe care il punem pe gene ca sa para mai lungi pana la parul pe care il epilam de pe picioare. Ne-am creat nevoia de a ne vopsi podoaba capilara, de a ne ruja buzele, de a ne mari bustul, de a elimina parul de pe intregul corp, de a ne colora unghiile de la maini si de la picioare si nu numai. Suntem un truc din cap pana-n picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *