Politica de confidențialitate

Lou Lou Fashion prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal conform celor de mai jos.

Următoarele reguli stabilesc politica de confidențialitate și securitate a datelor procesate de loulou.ro, în special a datelor cu caracter personal, conform Regulamentului European 679/2016 (GDPR). Această politică explică în ce mod utilizăm noi, loulou.ro, în calitate de operator, orice tip de informație personală pe care ne-o puteți oferi pe parcursul utilizării site-ului sau plasării unei comenzi online.

Categorii de date cu caracter personal

Pentru scopurile prelucrării menționate mai jos, prelucrăm datele cu caracter personal ale dumneavoastră furnizate în cadrul site-ului nostru – denumite în continuare „date cu caracter personal”, după cum urmează:

  • Nume, prenume, data nașterii, numărul de telefon mobil/fix, adresa de e-mail, adresa de domiciliu, contul bancar (denumite în continuare „date personale”);
  • Numărul comenzii plasate, tipul produselor comandate, informații pentru plată, detalii tranzacții (denumite în continuare „date referitoare la comandă”);
  • Conținutul comentariului transmis și subiectul acestuia, conținutul documentelor atașate și transmise către Lou Lou Fashion (denumite în continuare „date de comunicare”);
  • Informații privind utilizarea contului de utilizator și a site-ului de către dumneavoastră, cum ar fi data și ora la care ați accesat  website-ul, inclusiv adresa IP publică, device ID public și date similare despre dumneavoastră (denumite în continuare „date de monitorizare”).
  • Inregistrarea sesiunilor prin intermediul Hotjar

LOU LOU Fashion vă colectează datele cu caracter personal în următoarele modalități: direct de la dumneavoastră (acordate pe site, email, rețele de socializare, ori prin alte mijloace de comunicare), din rapoartele traficului înregistrat de serverele care găzduiesc site-ul, din rețele sociale precum și prin intermediul cookie-urilor sau de la parteneri terți care ne comunică date în vederea livrării produselor către dvs. (de ex.platforme de vânzare online).

Scopurile prelucrării

Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în măsura permisă sau impusă de legislația aplicabilă în următoarele scopuri:

  • pentru furnizarea bunurilor și serviciilor oferite de către Lou Lou Fashion, cuprinzând acțiunile specifice acestei activități inclusiv pentru a permite folosirea cât mai optimă a site-ului și în scopul obținerii de informații statistice pentru îmbunătățirea serviciilor Lou Lou Fashion (denumite în continuare „scopuri legate de furnizarea serviciilor și funcționarea site-ului”);
  • pentru administrarea sigură a sistemului informatic al Lou Lou Fashion și în scopul evitării activităților infracționale (denumite în continuare „scopuri legate de securitate și prevenirea fraudei”);
  • pentru a permite clienților să-și creeze un cont pe site-ul nostru, să plaseze comenzi online și să cumpere produse din magazinul online Lou Lou Fashion. Utilizăm informațiile pe care ni le furnizați pentru a administra contul creat pe site-ul nostru. Puteți să vă administrați contul, să profitați de oferte speciale, să faceți mai ușor cumpărături și să vă administrați setările personale (denumite în continuare „scopuri legate de supermarket online”);
  • pentru a permite clienților să ofere sugestii și sesizări cu privire la serviciile oferite de Lou Lou Fashion (denumite în continuare  „scopuri legate de sugestii și sesizări ale clienților”);
  • pentru a permite furnizorilor să ofere opiniile și comentariile lor în legătură cu activitatea Lou Lou Fashion sau să propună idei de colaborare sau să transmită oferte către Lou Lou Fashion (denumite în continuare „scopuri legate de furnizori”);
  • pentru a permite contactarea și administrarea contractării potențialilor parteneri Lou Lou Fashion (denumite în continuare „scopuri legate de parteneri expansiune”).;
  • pentru a permite realizarea activităților de marketing (denumite în continuare „scopuri legate de marketing”);

Aceste activități pot include:

  • Utilizarea datelor dumneavoastră personale pentru a vă trimite noutăți despre produsele și serviciile noastre, atunci când achiziționati un produs din supermarketul online sau când configurați un cont de utilizator. Vă puteți dezabona de la aceste comunicări de marketing, oricând, rapid și usor. Trebuie numai să dați clic pe link-ul de ˝dezabonare˝ inclus în fiecare newsletter.
  • Includerea numărului unei comenzi plasate de către dvs. în extrageri pentru desemnarea câștigătorilor unor campanii de tip loterii publicitare organizate de către  anumiți furnizori, care se desfășoară pe site-ul www.loulou.ro, atunci când produsele care fac obiectul comenzii sunt produse participante în campanie, conform regulamentului oficial al acesteia, publicat pe site-ul www.loulou.ro
  • Pe baza informațiilor pe care ni le furnizați vi se pot arăta oferte personalizate pe site (inclusiv pe rețelele sociale). Acestea pot fi oferte de care puteți beneficia direct pe site, oferte ale unor terți sau produse despre care credem că v-ar interesa.
  • Când participați la alte activități promoționale (tombole, concursuri), vi se va putea solicita să ne comunicați informații relevante ce vor fi utilizate pentru a administra aceste promoții sau pentru a intra in posesia premiilor acordate.
  • Utilizarea numărului dvs. de telefon de către Lou Lou Fashion sau un împuternicit al acesteia, pentru a vă contacta în scopul îmbunătățirii serviciilor noastre sau ale subcontractanților / partenerilor noștri (de ex. în cazul unor sondaje cu privire la interacțiunea dvs. cu reprezentanții/împuterniciții Lou Lou Fashion).

Vom utiliza datele cu caracter personal, astfel cum vor fi furnizate de dumneavoastră către Lou Lou Fashion, în scopurile menționate în această politică de confidențialitate.

Temeiul prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal

În general, prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară în vederea desfășurării activității specifice scopurilor prelucrării.

În general, vi se solicită să furnizați datele dumneavoastră cu caracter personal în mod obligatoriu, cu excepția situațiilor limitate în care vă comunicăm că anumite informații sunt facultative. Dacă nu ne oferiți respectivele date cerute a fi furnizate în mod obligatoriu, procesul poate fi întârziat sau chiar imposibil.

Pentru a putea prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, Lou Lou Fashion se bazează pe diferite temeiuri juridice, după cum urmează:

  • Consimțământ: Ne putem baza pe acordul dumneavoastră de a va utiliza informațiile personale în anumite scopuri directe de marketing, consimțământul fiind temeiul juridic pentru colectarea, prelucrarea și utilizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, astfel cum este permis de legea aplicabilă. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment, contactându-ne la adresele de la sfârșitul acestei politici de confidențialitate.
  • Executarea unui contract sau în vederea încheierii unui contract: Prelucrarea este necesară pentru executarea contractului la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersurile necesare încheierii contractului dintre dumneavoastră și Lou Lou Fashion (de ex., în cazul partenerilor de expansiune fiind vorba de contractul de colaborare, în cazul clientilor fiind vorba de contractul de vanzare – cumparare, in cazul furnizorilor fiind vorba de contractul de furnizare). De exemplu, dacă utilizați serviciile noastre pentru a face o comandă online, vă vom utiliza datele cu caracter personal pentru a ne îndeplini obligația de a finaliza și a administra acea comandă în conformitate cu contractul pe care îl avem cu dumneavoastră. De asemenea, prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal poate fi necesară pentru a face demersuri înainte de încheierea unui posibil contract, în condițiile în care sunteți un potențial partener și doriți să ne contactați în vederea unei eventuale colaborări comerciale;
  • Interese legitime: putem folosi informațiile pentru interesele noastre legitime, cum ar fi oferirea celui mai bun conținut adecvat al site-ului, e-mailuri și newsletter-uri, pentru a ne îmbunătăți și promova produsele și serviciile, precum și conținutul pe site-ul nostru și în scopuri legale, administrative și de detectare a fraudei.

Transferuri de date, destinatari și temeiul legal al acestor transferuri

Destinatari

Terți: Lou Lou Fashion va putea transfera datele unor agenții guvernamentale și de reglementare, instanțe și alte autorități guvernamentale, conform prevederilor legislației aplicabile, in baza Art. 6(1) (c) GDPR, și consultanților externi cu rol de operatori de date (de exemplu, avocați, contabili, auditori etc.) în baza Art. 6 (1) (f) GDPR.

Prestatori de servicii: in cadrul operatiunilor sale comerciale normale, Lou Lou Fashion incheie contracte cu prestatori de servicii, in vederea desfasurarii anumitor sarcini legate de administrarea clientelei sau IT, de gestionarea furnizorilor la nivel global, furnizarea sistemelor si retelelor globale securizate ca prestator de servicii pentru Lou Lou Fashion pot prelucra date cu caracter personal, inclusiv pentru: procesarea platilor (de ex. banci, procesatori de plati etc.), livrarea produselor (de ex. transportatori/curieri), organizarea campaniilor si desemnarea castigatorilor (de ex. agentii de marketing si publicitate) , acordarea de premii (ex. agentii de turism). Prestatorii terti de servicii au semnat clauze de confidentialitate si nu li se permite sa utilizeze datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri decat cele mentionate in prezenta politica de confidentialitate.

Perioade de retentie

Datele cu caracter personal prelucrate in scopurile mentionate in prezenta vor fi pastrate doar cat este necesar, pe durata existentei contului dumneavoastra si ulterior, in timpul unei perioade de tranzitie (de exemplu, pentru primirea unui raspuns la solicitarea dumneavoastra, pentru livrarea bunurilor, emiterea facturilor) sau pentru oricare alta perioada mai indelungata in Lou Lou Fashion are obligatia legala de a arhiva datele cu caracter personal.

Daca se initiaza o actiune judiciara, datele cu caracter personal pot fi pastrate pana la finalul acestei actiuni, inclusiv eventualele perioade de recurs, iar apoi vor fi sterse sau arhivate, conform prevederilor legislatiei aplicabile.

In principiu, va vom pastra datele cu caracter personal pe durata solicitata sau permisa de legislatia aplicabila. Ulterior, vom elimina/sterge datele dumneavoastra cu caracter personal din sistemele si evidentele noastre si/sau vom lua masuri pentru a le anonimiza, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat in baza acestora. In toate cazurile, datele cu caracter personal din contractele, comunicarile si alte documente identificate pot fi supuse unor cerinte legale de pastrare, care necesita, in principiu, pastrarea de pana la 10 ani. Orice alte date cu caracter personal vor fi sterse, in principiu, in 6 luni de la ştergerea contului dumneavoastra de utilizator sau de la colectarea lor prin intermediul site-ului, cu exceptia datelor referitoare la comanda care vor putea fi pastrate pana la 3 ani de la data tranzactiei sau, dupa caz, pentru o perioada necesara pentru indeplinirea unor obligatii legale (inclusiv daca suntem obligati astfel printr-o hotarare judecatoreasca) sau daca este necesar pentru motive de securitate, prevenirea fraudei, litigii sau abuzuri.

Proceduri de securitate

In conformitate cu legislatia europeana pentru protectia datelor, folosim proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat şi folosirea neadecvata a datelor cu caracter personal.

Utilizam sisteme şi proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza datele cu caracter personal pe care ni le transmiteti. De asemenea, folosim proceduri de securitate şi restrictionari tehnice şi fizice ale accesarii şi folosirii datelor cu caracter personal pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale in timp ce lucreaza.

Drepturile dumneavoastra

Daca v-ati declarat consimtamantul cu privire la anumite activitati de prelucrare, puteti retrage acest consimtamant in orice moment cu efecte viitoare. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea prelucrarii anterior retragerii consimtamantului.

In baza conditiilor prevazute de legislatia aplicabila (GDPR), aveti urmatoarele drepturi:

  • Dreptul de acces: Aveti dreptul de a vi se comunica, la cerere, daca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate, si daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora. informatiile includ, printre altele, scopurile prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal afectate si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate datele dumneavoastra cu caracter personal.
    Aveti dreptul de a obtine o copie a datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, va putem percepe o taxa rezonabila, in baza costurilor administrative.
  • Dreptul la rectificare: Aveti dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal incorecte. in functie de scopurile prelucrarii, aveti dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declaratii suplimentare.
  • Dreptul la stergere: Aveti dreptul de a ne solicita sa va stergem datele cu caracter personal.
  • Dreptul la restrictionare: Aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal. In acest caz, datele respective vor fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri.
  • Dreptul la portabilitatea datelor: Aveti dreptul de a primi datele dumneavoastra cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, in format structurat, comun si care poate fi citit de aparate si aveti dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati fara obiectii din partea noastra.
  • Dreptul de a obiecta:
    Aveti dreptul de a obiecta, pe motive legate de situatia dumneavoastra, in orice moment, fata de prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre noi, si ni se poate solicita sa nu va mai prelucram datele cu caracter personal. Daca aveti dreptul la obiectie si vi-l exercitati, nu vom mai prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost.  Acest drept poate fi invalidat in special daca prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.

Drepturile mentionate mai sus se vor exercita prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata şi semnata, inaintata catre Lou Lou Fashion in cerere, puteti arata daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi şi de poşta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea vi se va face numai personal. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dvs.

Lou Lou Fashion va comunica informatiile solicitate, in termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea solicitarii exprimate de dumneavoastra privind modul de comunicare.

Va rugam sa luati in considerare faptul ca drepturile de mai sus pot fi limitate in baza legislatiei nationale aplicabile privind protectia datelor. Lou Lou Fashion, in calitate de operator de date, ramane punctul de contact central in vederea exercitarii acestor drepturi.

De asemenea, aveti dreptul de a formula o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
Va rugam sa adresati orice intrebari catre Lou Lou Fashion la adresa de email office@loulou.ro in atentia responsabilului cu protectia datelor.